Zowel de huisarts als een specialist uit het ziekenhuis kan doorverwijzen naar Cesartherapie, maar het is ook mogelijk om je aan te melden zonder verwijsbrief.

Je kunt contact opnemen met de praktijk via telefoon: 06-45454958, of via e-mail: info@cesartherapie-etten-leur.nl

We plannen dan in overleg een eerste consult dat 30 tot 45 minuten duurt. Tijdens de intake bespreken we de klachten in relatie tot je dagelijkse handelingen, gevolgd door een onderzoek waarin we o.a. deze dagelijkse houdingen en handelingen bekijken. Aan de hand hiervan stellen we een behandelplan op, toegespitst op jouw wensen en mogelijkheden, en je krijgt meteen wat huiswerkoefeningen mee.

De vervolgbehandelingen duren steeds 30 minuten, en daarin besteden we aandacht aan:

  • Het bewust maken van je dagelijkse houding- en bewegingsgewoonten,
  • Adviseren omtrent (werk-)houding, sport, huishouden e.d.
  • Oefeningen gericht op het verbeteren van bijvoorbeeld mobiliteit, kracht of stabiliteit, of een combinatie hiervan.
  • De oefeningen en adviezen worden na elke behandeling genoteerd in een oefenschrift, zodat alles overzichtelijk bij elkaar staat en je het thuis kunt teruglezen.

Normaal gesproken duurt een behandeltraject tussen de 5 en de 8 behandelingen, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten.

Na afronden van het behandeltraject wordt –indien van toepassing- een afsluitend verslag geschreven voor de betreffende arts of specialist die verwezen heeft. Bij tussentijds bezoek aan de specialist die verwezen heeft, geef ik een verslag mee.

Voor vergoedingen, zie pagina Kosten en vergoeding op deze website