De nieuwe cursus Medical Kinetics brengt me veel nieuw inzichten rond kinematische koppelingen en bewegingsketens. Kennis die ik goed kan inzetten, zowel bij individuele behandelingen als in mijn groepslessen!

“Medical Kinetics is ontwikkeld vanuit de nieuwste inzichten op biomechanisch en medisch-wetenschappelijk terrein en bestaat uit het aanleren van totaalbewegingen die zo zijn samengesteld dat bij elke oefening het gehele lichaam wordt aangesproken op stabiliteit, kracht en soepelheid.”

In Medical Kinetics draait het om natuurlijk bewegen in een totaalpatroon. Maar wat is natuurlijk bewegen? Eén ding is zeker: vijftig keer achter elkaar een gewicht in één richting duwen is géén voorbeeld van natuurlijk bewegen. Voor een gezond lijf moet je:
– Bewegen in drie dimensies, dus in alle richtingen oefenen,
– Je spieren over hun hele bereik oefenen,
– Inspanning afwisselen met ontspanning,
– Oefenen in verschillende houdingen,
– Vooral spieren oefenen die voor een goede balans en coördinatie zorgen (de dieper gelegen, stabiliserende spieren; het zijn juist deze spieren die je contouren benadrukken!)

Door dit totaalprincipe sluit het naadloos aan op de bewegingsleer van Marie Cesar, en op mijn eigen visie over gezond en functioneel oefenen en bewegen. Een waardevolle aanvulling op mijn eigen oefenprogramma!